De Vlonder gewoon bijzonder

Groep 1/2A

 

 

 

 

Welkom op de pagina van groep 1-2a! In deze groep werken twee juffen. Op maandag, dinsdag staat juf Karin voor de groep en op woensdag- donderdag en vrijdag werkt juf Bernadette. Op vrijdagmorgen komen alle groep 2-ers in dit klaslokaal samen en dan werkt juf Bernadette met deze groep kinderen. 
In groep 1-2a starten we dit schooljaar met 25 kinderen.

Het eerste thema van dit schooljaar is: "Ik en mijn familie". Eerst maken we kennis met elkaar en daarna gaan we bekijken hoe ons gezin eruit ziet. De volgende stap is natuurlijk: onze opa's en oma's, ooms en tantes, neefjes en nichtjes etc..

Welke thema's komen dit jaar ook nog aan bod:

- Kunst(dit wordt een schoolthema)
- Machines
- Hoe voel jij je? (schoolthema "Lentekriebels")
- de oceaan.


Elk thema duurt 8-10 weken. Natuurlijk bereiden wij deze thema's voor. We vinden het belangrijk dat ook de kinderen inbreng hebben in de voorbereiding en de uitvoering van het thema. Ook ouders willen we hier graag bij betrekken. Hebt u leuke ideeën, materialen of kennis op een van deze gebieden, dan bent u van harte welkom!!

                                                            

Hieronder vindt u enkele handige documenten.

Wat doen we op de Vlonder in groep 1-2.pdf

 


weekplanning week 26-17.pdf
weekplanning week 27-17
weekplanning week 28-17.pdf

Foto's van de "Vlonderdag" kunt u vinden in het fotomapje. Het was een superleuke feestdag!!!!!

Naar de Carwash

Vandaag zijn we naar de Carwash geweest. Wat was er veel te zien!

Toen we na een korte wandeling aankwamen werden we hartelijk ontvangen door mevr. Elly van der AA. Ze liet ons de wasstraat zien en daarna alle machines die nodig zijn om te wasstraat te laten functioneren. We mochten zelfs in de kelder de waterbassins zien waarin het gebruikte water weer gereinigd werd.

Als kers op de taart mochten we in een (toen nog vieze) auto door de wasstraat  rijden. Iedereen was erg onder de indruk van de grote borstels, het zeepsop en de gekleurde lampjes.

Het was een TOP ervaring welke prima paste binnen het thema “machines”.

Bij deze willen wij de familie van der AA nogmaals bedanken voor hun gastvrijheid en uitleg. En niet te vergeten voor al die schitterend schone auto’s!

Ook alle hulpouders (en opa!) : Hartelijk dank! We hebben enkele foto's in het album "carwash" geplaatst!


Machines

Wat een leuk onderwerp "Machines". We hebben al heel veel machines ontdekt. In de keuken, in de badkamer, in de klas, op straat en op de bouwplaats. We hebben ook al goed gekeken hoe ze allemaal werken. Ze hebben wel bijna altijd stroom of benzine nodig want anders doen ze het niet. Robots zijn ook machines. Die vinden wij heel interessant want die kunnen je helpen met allerlei dingen. Wij zouden zelf ook graag een robot willen hebben. Daarom hebben we in de klas op allerlei manieren robots gemaakt. Kijk maar...

Kinderboekenschrijfster Leny van Grootel in de klas.

Vandaag kwam de Udense kinderboekenschrijfster Leny van Grootel op bezoek in onze klas. De kinderen mochten zelf een fantasieverhaal bedenken en vragen stellen. Het  was een leerzaam en gezellig half uurtje. Namens alle kleuters willen wij haar bij deze nogmaals bedanken! Enkele foto's kunt u vinden in het fotomapje "februari 2017.

Thema: Wat voel je? + Het Letterwinkeltje.

Het nieuwe jaar zijn we gestart met het thema "Emoties". Voor de kinderen heet het: "Wat voel je?". We combineren het thema met het prentenboek "Het Letterwinkeltje".
We besteden erg veel aandacht aan de letters. We tekenen, plakken en kleuren letters. We maken letters van constructiemateriaal en bouwen een letterwinkeltje na. We gaan op zoek naar ideeën om een echte letterwinkel te maken in de groep.
Kijk eens wat we al gemaakt hebben!!!
Sinterklaas op De Vlonder

Op 5 december was het weer groot feest want ook deed jaar bracht Sinterklaas weer een bezoek aan De Vlonder. Alle kinderen van De Vlonder hadden een welkomsdans geleerd voor de Sint. Die hebben we hem met z'n allen laten zien op de speelplaats.

Voor groep 1-2 kwamen de Sint en zijn Pieten speciaal in de speelzaal. Het werd een gezellig uurtje waarin we optredens aan de Sint hebben laten zien. Groep 1-2a kende een versje en groep 1-2B hadden een dansje ingestudeerd over Lekler Fit. We gaven de Sint een paprika, komkommer en een wortel. Dan heeft hij eens wat anders als al die ongezonde pepernoten en speculaas.

Natuurlijk kregen all kinderen weer een leuk cadeautje van de Sint. Daar waren ze heel blij mee.

Tot volgend jaar Sinterklaas!!!


Het Udens college komt voorlezen.

Gisteren, donderdag 24 november, hebben we bezoek gehad van leerlingen van het Udens College. Ze lazen aan kleine groepjes kinderen een prentenboek voor. De kinderen waren erg onder de indruk van al die grote jongelui!!! Het was een plezierig samenzijn. Foto's kunt u vinden in het mapje "Udens College".


Bezoek Sinterklaashuis.

Op maandag 14 november mochten we als allerleerste groep een bezoek brengen aan het Sinterklaashuis van Kunst & Co. Ook dit jaar was het weer een geweldige belevenis. De vrijwilligers van de Sint hadden het huis weer mooier gemaakt als de jaren ervoor. We hebben druk gespeeld en gewerkt. Pakjes ingepakt en opgestapeld, op daken heklommen, pepernoten gedraaid, kleren van de Sint gepast etc.. We waren meteen in de stemming!


Thema Kunst.Album: bezoek religieus museum bekijken

Vandaag, 2 november zijn we op bezoek geweest in het religieus museum in Uden. Juf Karin werkt daar als vrijwilligster en heeft ons alles laten zien. Dat was top! Na afloop hebben we allemaal 1 kunstwerk gekozen dat we het allermooiste vonden. De komende tijd gaan we dit op school proberen na te maken! Benieuwd of dat gaat lukken. Alle hulpouders willen we hierbij hartelijk danken en natuurlijk ook de opa! Het was een hele belevenis en in het fotomapje "religieus museum" kunt u enkele sfeerfoto's bekijken.                       

Dinsdag hebben we bezoek gehad van een schilderes. Het was de oma van 1 van de kinderen uit groep 1/2b. Ze heeft ons heel veel "moeilijke" woorden geleerd zoals "schildersezel" en "palet". Bovendien liet ze ons zien hoe je kleuren kunt mengen en natuurlijk hoe je moet schilderen op een doek. We willen haar hierbij nogmaals hartelijk danken. Foto's kunt u vinden in het fotomapje "schilderes".

Opa- en omamiddag. (11 en 13 oktober 2016)

Afgelopen week hebben we twee middagen bezoek gehad in de groep. Van elk kind kwam een opa of oma met ons mee kijken, spelen en leren. De oma's en opa's hebben verteld hoe het vroeger op de kleuterschool was. Het heette toen bewaarschool. Weet je dat de kleuters toen allemaal slofjes over hun sokken moesten. De huishoek heette de poppenhoek en veel oma's en opa's hebben bij de zusters(nonnen) op school gezeten.

We hebben samen met de opa's en oma's oude liedjes gezongen, maar we hebben ook laten zien dan we computers, ipads en zelfs een digibord in de klas hebben. Ook hebben we uitgelegd wat een kiesbord en een time-timer is.

Natuurlijk kregen de opa's en oma's koffie en wij limonade met een koekje.

Het laatste stuk van de middag hebben we buiten gespeeld. Het was een gezellige middag die we niet snel vergeten.

Meer foto's kunt u vinden in het fotomapje "opa en oma".

De kartonnen doos.

In het thema "Ik en mijn familie" praten we ook over ons gezin en het huis waarin we wonen. Van een grote kartonnen doos hebben we een huis gemaakt. Er is flink aan geschilderd en geplakt. Er zit een echte zolder in waar we alle spullen kunnen opruimen. We maken een pad en een tuintje van vloerbedekking-tegels en zetten daar de getallen bij   Nu willen we er natuurlijk allemaal in spelen. De kinderen van de huishoek komen dan gezellig op bezoek.


Naar de Maashorst

Vandaag (donderdag 22 september) zijn we op bezoek geweest in natuurcentrum “de Maashorst”.

Na een gezamenlijke start op de zolder van het natuurcentrum gingen de kinderen in groepjes met een begeleider op pad. Elk kind kreeg een knapzak mee. De kinderen maakten onderweg opdrachtjes en verzamelden blaadjes, zand, veertjes, geuren en andere schatten.

Met behulp van een bakje en een stampertje maakten ze een heerlijk bosgeurtje in een potje. Toen we weer terug kwamen op de zolder maakten ze van hun potje "bosparfum" een mooi cadeautje.

Op school werden de gevonden materialen door enkele kinderen mooi uitgestald.

Alle begeleiders (mama’s, papa en 2 oma’s) willen we nogmaals hartelijk bedanken voor hun hulp!

Enkele sfeerfoto’s kunt u vinden in het album “maashorst”.

Een broertje voor Kayra.

De eerste schooldag werd voor Kayra Elbeyli wel een heel bijzondere dag. Ze ging niet alleen voor de eerste keer naar de basisschool maar op die dag werd ook nog haar nieuwe broertje geboren. Hij kreeg de mooie naam Kerim.
Kayra schilderde meteen een prachtig kunstwerk voor mama en Kerim en natuurlijk kwam papa met een grote schaal beschuit met blauwe muisjes.

Van harte gefeliciteerd!!!


De eerste schooldag.

De eerste schooldag zit erop. Het was best even wennen voor zowel de nieuwe kinderen als de kinderen die al langer op school zaten. Toch hadden we het allemaal prima naar onze zin en hebben we al hard gewerkt en gespeeld. Kijkt u maar.....Contact

Basisschool De Vlonder
Heufkens 502
5403 LV Uden
0413 332323
devlonder@kiemuden.nl
www.devlonder.nl

Routeplanner >

Agenda

15 juli -  ZOMERVAKANTIE
Jaaragenda >

Foto

MEMO0039 MEMO0037
MEMO0038 MEMO0036
Meer foto's >
Sitemap | Disclaimer | Links