De Vlonder gewoon bijzonder

Groep 7

 

Welkom op de pagina van groep 7 van De Vlonder. Deze groep heeft 22 kinderen en drie juffen. Op maandag, dinsdag en woensdag staat Juf Dora voor de groep. op donderdag en vrijdag juf Janneke en juf Marloes.

Groep 7 is een jaar waar de kinderen erg veel leren en waarin ze zelfs al een beetje kennis maken met het voortgezet onderwijs. Groep 7 is een druk maar leuk jaar. Er zullen verschillende extra activiteiten plaatsvinden, zoals het landelijke verkeersexamen, de kerstmusical, schoolsportolympiade en Go4techniek.

Hieronder vindt u enkele handige documenten.

Wat doen we op de Vlonder in groep 7

Hoe maak ik een spreekbeurt in groep 7

Uitleg werkstuk maken in groep 7

spreekbeurten schema.docx


Logboek

Donderdag 1 juni SchoolsportOlympiade
Op donderdag 1 juni was de jaarlijkse SchoolsportOlympiade voor alle kinderen van groep 7 uit de gemeente Uden. Wat een heerlijke, leuke en sportieve dag. De kinderen hebben genoten van allerlei sporten zoals; hockey, rugby, biatlon, wielrennen etc. In het fotoalbum staan meer foto's van deze dag.


maandag 23 januari.
Na twee heerlijke vakantieweken zijn we met goede voornemens aan de slag gegaan. Alle kinderen hebben een doel gesteld waar ze de eerste weken aan willen gaan werken.
Op dit moment zijn we druk bezig met het maken van de LVS citotoetsen. De kinderen zijn heel serieus aan het werk en beseffen dat het belangrijk is.
Een aantal kinderen is ook naar de open dag op het Udens College geweest en in de klas hebben we al gesproken over de verschillende vormen van Voortgezet Onderwijs. De tweede helft van dit schooljaar gaan we al een beetje op weg naar groep 8.
Maar natuurlijk zijn we toch echt nog groep 7 en druk bezig met het ontdekken van de Gouden Eeuw. We kijken elke dinsdag eerst naar een filmpje en maken de kijkvragen, daarna gaan we in groepjes aan het werk met onze lapbooks....

woensdag 21 december
Alle kinderen van groep 7 ,
en natuurlijk ook Marloes en Dora,
wensen alle ouders en familie
Heel gezellige feestdagen en een heel gelukkig 2017.

Woensdag 30 november
De kinderen van onze klas hebben met de verkoop van de kinderpostzegels €3986,82 opgehaald!!!
Als u op groep 7 klikt, en dan op foto's, vindt u vier fotoalbums.
Na 5 december zijn daar ook de foto's te zien van alle surprises.

Woensdag 23 november.
Wat gaat de tijd toch snel. Zeker nu we volop bezig zijn met Sinterklaas, maar vooral met het instuderen van de kerstmusical. Op woensdag 21 december om 9.00 uur en op donderdag 22 december om 9.00 uur of om 10.30 uur zijn alle ouders van groep 7 welkom om de musical te bekijken. ook opa's en oma's zijn welkom.
Dankzij de hulp van een aantal ouders wordt het een mooi geheel.
Maar ook het gewone werk gaat door: woensdag 30 november is de tweede topo toets: landen, steden, gebieden en wateren van Zuid Europa worden dan getoetst.
Intussen is iedereen druk bezig met het maken van de surprise.
In groep 7 wordt gewerkt!!!!

Woensdag 2 november
Na een heerlijke herfstvakantie gaan we weer serieus aan de slag.
We hebben vandaag het thema kunst afgesloten, dat waren heerlijke creatieve weken.
De kinderen hebben het grootste gedeelte van de nieuwe rapporten ingevuld. Ze waren erg enthousiast en serieus bezig.
 

Donderdag 18 oktober.
Vandaag heeft Juf Janneke (tijdelijk!!!) afscheid genomen van onze groep om te gaan genieten van haar verlof. De kinderen hebben namen bedacht voor de twee kindjes, ze is erg benieuwd wie de uiteindelijke namen goed geraden heeft.
Deze week is Rixt in onze groep geweest. We zagen een betrokken groep, met veel vragen en kinderen die oprecht geïnteresseerd waren in haar verhalen. Foto's vindt u in de volgende Varia.
Ook hebben we veel geleerd over Picasso. De prachtige kunstwerken zijn te bewonderen in onze school en lokaal van groep 7, maar we hebben ook geleerd over zijn leven en hebben veel van zijn schilderijen beter leren kennen.
Nu is het tijd voor een heerlijke herfstvakantie, daar gaan we allemaal van genieten.

Dinsdag 11 oktober.
Fixie en Growie....vraag maar eens aan de kinderen wat dat betekent. In de klas hebben we filmpjes gekeken, gesproken en geschreven over je leerhouding:
"ik kan het toch niet, ik vind het moeilijk, ik heb geen zin, ik vind het saai"
of
"ik wil het leren, ik doe extra mijn best, ik ga er iets van maken, ik zie het als een uitdaging".
Dit zullen we dit schooljaar nog vaak met de kinderen bespreken.

Woensdag 4 oktober.
Alle kinderen van groep 7 hebben ontzettend hun best gedaan om kinderpostzegels te verkopen. Nog nooit is de opbrengst voor een groep 7 zo groot geweest, geweldig! Iets doen voor een ander, dat kan deze groep als de beste.
We hebben inmiddels ook de eerste techniekles gehad. Dankzij de inzet van ouders was dit weer een succes. Er is gezaagd, gemetseld, haargel gemaakt, een deurmat in elkaar gezet mét alarm en mooie knexfiguren in elkaar gezet.
De eerste toetsen zijn ook een feit. Die zijn grotendeels in de klas geoefend om te ervaren wat de bedoeling is. De kinderen hebben de afgelopen tijd over Europa geleerd, dinsdag eerst nog een samenvatting doorgenomen, daarna opgeschreven wat ze allemaal nog wisten van de lessen (of daarvan een tekening gemaakt) en daarna de toets gemaakt. Een mooie manier van leren. Dit alles hebben ze mee naar huis genomen om samen met de ouders te bespreken. Bij een volgende toets kunnen de kinderen thuis aan de slag om op een soortgelijke manier de toets goed voor te bereiden.

Dinsdag 20 september.
Deze week staat in het teken van "Pesten stoppen ? Dat kun jij wel"
We zoeken oplossingen voor lastige situaties bij het buitenspelen. We gaan in gesprek met elkaar over de sfeer in onze groep. We kijken naar filmpjes over pestgedrag. We leren dat er verschillende kinderen zijn:
- pesters
- gespeste kinderen
- meelopers
- helpers
- toeschouwers
We zijn allemaal van mening dat pesten echt niet kan en we gaan echt proberen elkaar te helpen om het pesten te stoppen.
Kanjers zijn het in groep 7!


Nog steeds is niemand het huiswerk vergeten.....

Maandag 12 september.
En dan zijn we alweer begonnen aan de tweede week. Ook het zonnige weer zorgt voor vrolijke gezichten die hard aan het werken zijn.
In de eerste week hebben we natuurlijk al nieuwe dingen geleerd, maar we zijn ook veel bezig geweest met denken en praten over de groep en over onszelf.
Wat kunnen we doen om er een goed schooljaar van te maken - hoe kunnen de kinderen en leerkrachten daar bij helpen - wat hebben we nodig om de sfeer goed te houden. ook hebben we gedacht aan wat we zelf voor doelen hebben dit jaar. Wat willen we vooral leren, welke hulp heb je nodig van de leerkracht en je ouders. Mooie antwoorden zien we terug, waardoor we weer met elkaar in gesprek kunnen gaan.
Met de fiets naar de gym is nog even wennen. We hebben nu afgesproken dat, als je je fiets niet bij je hebt, je ook niet mee gaat naar de gym: je gaat dan naar groep 8 om ander werk te doen. Een  raag aan de ouders om de fiets te controleren: in groep 7 gebruiken we de fiets ook voor uitstapjes e.d. en dan is een goede fiets erg belangrijk. We hebben bijvoorbeeld al een ketting van de fiets gehad en dat is niet echt fijn...
Dinsdag is de eerste huiswerkdag...we zijn benieuwd of iedereen er aan denkt!

 

Contact

Basisschool De Vlonder
Heufkens 502
5403 LV Uden
0413 332323
devlonder@kiemuden.nl
www.devlonder.nl

Routeplanner >

Agenda

15 juli -  ZOMERVAKANTIE
Jaaragenda >

Foto

MEMO0039 MEMO0037
MEMO0038 MEMO0036
Meer foto's >
Sitemap | Disclaimer | Links