Schoolwiki

Bewegingsonderwijs

04 oktober 2024

We bewegen graag met de kinderen op De Vlonder. Dat past binnen de gezonde routines die we op De Vlonder zo belangrijk vinden. We plannen beweegactiviteiten onder opvangtijd en onder lestijd. Vanaf peuters tot en met groep 8 vaak onder leiding van een gediplomeerde buurtsportcoach (gymles). Ook na lestijd is er een diversiteit aan beweegactiviteiten georganiseerd bij onze BSO en ook op andere plekken in Uden door verschillende partners zoals Missie Maashorst. We brengen kinderen en ouders daarvan op de hoogte via Klasbord.

Kinderen van groep 1-2 nemen voor de beweeglessen gymschoentjes mee naar school. Bij voorkeur met klittenband of elastiek. De kleuters hoeven dan niet zelf te strikken en kunnen hun gymschoenen helemaal zelf aan- en uitdoen. De gymschoentjes blijven op De Vlonder.

De kinderen van groep 3 tot en met 8 gymmen tweemaal per week volgens het volgende rooster.

  • Maandag: gr 4 t/m 8 gymzaal Mellepark, gr 3 in de speelzaal of buiten.
  • Woensdag: gr 3 t/m 8 gymzaal Mellepark

Kinderen brengen op deze dagen een gymtas mee. Kinderen van groepen 7 en 8 ook hun fiets. Deze groepen gaan nl. met de fiets naar de gymzaal.

De gymkleding moet een sportbroekje en een T-shirt of een gympakje zijn. Gymschoenen zijn verplicht; deze mogen echter geen zwarte zolen hebben.